Bamboo tijk

De Bamboe Tijk is een natuurlijke topkwaliteit tijk, die aan de hoogste ecologische normering voor een matrastijk voldoet.
Bamboo is in alle opzichten het milieuvriendelijkste weefsel: de grondstof (grassen) groeit razendsnel aan en het eindproduct kan gerecycleerd en tot compost verwerkt worden.
Bamboo biedt u een puur natuurlijk slaapklimaat, met een aangename touch, een natuurlijke glans, een natuurlijke ventilatie. De Bamboe tijk is doorstikt met bamboo 40% en met wol 60%.
De Bamboe hoes is afritsbaar en chemisch reinigbaar.
Bamboe is een natuurlijk product wat bijzonder ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk verbouwd wordt.
Het groeit bovendien bijzonder snel (circa 5 cm per dag) en behoeft door zijn natuurlijke antibacteriële en schimmelwerking geen bestrijdingsmiddelen.
De Bamboe-tijk is gemaakt van de vezels van bamboegrassen.
Zonder meststoffen of pesticiden!
Na een tropische regenbui is bamboe in een mum van tijd weer droog.
Daarom werkt de Bamboe-tijk als een natuurlijke airconditioning voor het bedklimaat: de vochtigheid en de temperatuur van de matras worden zo geregeld.
In de zomer voelt de tijk koel aan en in de winter warm.
Het laagje wol onder de tijk versterkt die natuurlijke kwaliteiten.
De bamboevezels hebben een sterk absorberende gaatjesstructuur waarmee het weefsel makkelijker en sneller vocht en transpiratie opneemt dan katoen of (half)synthetische stoffen.
Bamboe textiel is een zeer comfortabel, zijdezacht, milieuvriendelijk, bacteriebestrijdend, snel drogend en verkoelend materiaal.
Bamboe bevat van nature een uniek bestanddeel dat schimmels en schadelijke bacteriën voorkomt en verdrijft.
Bamboe heeft de eigenschap om uitstekend te verfrissen doordat het natuurlijke materiaal goed ademt en ventileert door de kleine microgaatjes in de bamboevezels.
Het zal u niet ontgaan zijn dat inmiddels in vele producten (waaronder kleding, handdoeken, beddengoed en overig textiel) bamboevezels verwerkt worden vanwege de unieke eigenschappen van bamboe.
De verwachting is dat deze trend zal doorzetten...U zult versteld staan van het extra ligcomfort.
Bamboe tijk kost € 40,- meerprijs.
Al heel lang is de beddenbranche op zoek naar materialen die verwerkt kunnen worden in slaapproducten en die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • goed ventilerend
  • heerlijk comfortabel zijdezacht aanvoelend
  • anti-bacterieel
  • schimmelwerend
  • anti-huisstofmijt
  • goed absorberend
  • duurzaam geproduceerd
  • snel produceerbaar
  • recyclebaar
  • chemisch reinigbaar